Sos Normand

Printeaza

Sos Normand

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Sos Normand

  • 150 g unt
  • 2 ceşti bulion de peşte
  • 2 linguriţe rîn­taş rece
  • 100 g smîntînă
  • 5 gălbenuşuri
  • zeamă de lămîie după gust
  • zeamă de ciuperci după gust

 

Mod de preparare:

Scădem bulionul de peşte pînă la o treime, pentru ca sosul să aibă gust mai picant. Adăugăm rîntaş rece; smîntînă şi fierbem puţin.

Frecăm gălbenuşurile într-o cratiţă, pe baia de apă, turnînd cîte pulin din so­sul preparat, lăsăm să fiarbă puţin. Stre­curăm şi adăugăm după gust zeamă de lămîie.

Acest sos se serveşte la rasol de peşte sau la peşte înăbuşit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.