Sos de ciuperci cu smantana

Printeaza

Sos de ciuperci cu smantana

Ingrediente:Sos de ciuperci cu smantana

  • 50 g faină
  • 25 g unt
  • 300 g supă de găină
  • 50 g ciuperci
  • zeamă de lămîie după gust

 

Mod de preparare:

Curăţăm, spălăm şi fierbem ciupercile. Pregătim un rîntaş alb fierbinte, stingem cu supă clocotită de găină sau de carne, adăugăm smîntînă şi zeamă de ciuperci.

Scădem sosul pînă se face gros ca un piure. Strecurăm şi adăugăm după gust zeamă de lămîie.

Acest sos se întrebuinţează în special pentru fileurile înăbuşite de găină şi de pui, cum şi pentru cotletele de viţel şi de berbec etc.

Se face mai gros ca să nu curgă de pe carnea pe care se serveşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.