Sos alb cu vin

Printeaza

 Sos alb cu vin

Ingrediente:Sos alb cu vin

  • 3 linguri unt
  • 4-5 linguri făină
  • 50 ml vin alb
  • 200 ml supă de peşte
  • suc de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Topeşti untul pe foc domol, apoi adaugi făina, o căleşti cam 1 minut, stingi cu supa de peşte şi laşi sosul să fiarbă aproximativ 25 de minute, amestecând încontinuu până se îngroaşă.

Adaugi apoi vinul, sucul de lămâie (tot sau mai puţin, după gust), potriveşti de sare şi piper, laşi să dea sosul într-un clocot şi-l dai deo­parte. Serveşti lângă peşte alb, pră­jit sau gratinat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.