Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi
PrinteazaŞniţel cu parmezan şi piure de cartofi din: cartofi, sare, snitele de porc, piper, oua, pesmet, parmezan, faina, ulei, unt, lapte, nucsoara.
- 1 kg cartofi albi
- sare
- 4 nistele de porc (a 160 g)
- piper
- 2 oua
- 2 linguri pesmet
- 180 g parmezan ras
- 4 linguri faina
- 8 linguri ulei
- 40 g unt
- 200 ml lapte fierbinte
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi; se fierb în apă cu sare cca 15 min. Se spală şniţelele, se bat, se sărează şi se piperează. Se bat ouăle cu pesmet şi par-mezan. Se tăvălesc pe rând şniţelele prin făină şi se trec prin compoziţia de ou.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc şniţelele cca 4 minute pe ambele feţe. Se scurg cartofii şi se pasează cu unt; se înglobează laptele fierbinte şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper.
Şniţelele se servesc cu piure de cartofi, eventual cu fa-sole verde în manta de şuncă.
Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi
Pofta buna!