Scoici cu sos de rosii si busuioc

Printeaza

Scoici cu sos de rosii si busuioc din: midii proaspete, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, ceapa, sos de rosii, busuioc, sare, piper.

Scoici_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Ingrediente:

  • 500 g midii proaspete
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 400 ml sos de roşii
  • 8-10 frunze de busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spală scoicile. Căleşte ceapa toca­tă mărunt. Adaugă usturoiul mă- runţit şi lasă pe foc un minut. Pune scoicile în tigaie, căleşte-le un mi­nut la foc mic, apoi toarnă vinul.

Amestecă, pune capacul şi lasă la foc mic 5-6 minute. Adaugă sosul de roşii, potriveşte de sare şi piper. Tme la foc iute până când dau în clocot.

Decorează cu frunze de busuioc. Serveşte-le cu baghetă şi vin alb.

Scoici cu sos de rosii si busuioc

Scoici_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.