Sardine in sos de verdeturi

Printeaza

Sardine in sos de verdeturi din: file de sardine, spanac, verdeturi de sezon, ceapa verde, lamaie, usturoi verde, ulei de masline, sare si piper.

Sardine_in_sos_de_verdeturi

 

Ingrediente:

  • 600 g file de sardine
  • 300 g spanac
  • 200 g verdeţuri de sezon (ştevie, untişor)
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 lămâie
  • 1 legătură usturoi verde
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Speli fileurile şi le presari cu sare şi piper. Speli verdeţurile şi le toci mărunt, după care le pui la fiert într-un litru de apă. Căleşti ceapa 1 minut în uleiul de măsline, apoi adaugi verdeţurile fierte şi scurse şi le mai căleşti 2-3 minute, după care adaugi apa de la verdeţuri şi laşi să fiarbă 5 minute.

Pui verdeţurile într-un blender şi le mărunţeşti, până obţii un amestec omogen. Intr-un vas termorezistent pui jumătate din cantitatea de sos. Peste acesta pui fileurile de sardine, presari usturoiul tocat mărunt şi acoperi cu sosul de verdeţuri rămas. Deasupra aşezi feliuţe de lămâie şi dai vasul la cuptor timp de 25-30 de minute.

 

 

Sardine in sos de verdeturi

Sardine_in_sos_de_verdeturi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.