Salsa picanta

Printeaza

Salsa picanta din: rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, amidon, apa, otet, ulei de masline, cumin, chilli, sare, piper.

Ingrediente:Salsa_picanta

  • 4-5 rosii mari, bine coapte
  • 3 ardei grasi mici
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de amidon alimenta
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita de otet
  • 3 linguri ulei de masline
  • cumin, chili (dupa preferinta)
  • sare si piper (dupa gust)

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai fin şi o căleşti în ulei bine încins, până devine translucidă. Adaugi ardeii curăţaţi de cotoare şi seminţe, tăiaţi mărunt, usturoiul zdrobit şi condimentele. Continui călirea 1-2 minute, amestecând mereu până când se înmoaie ardeii.

Adaugi roşiile curăţate de coajă, tăiate mărunt şi le laşi să fiarbă cu restul ingredientelor timp de 1-2 minute, adaugi apoi amidonul dizolvat bine în apă, amesteci şi laşi sosul să fiarbă la foc mic până devine omogen şi capătă consistenta dorită.

Aşezi sosul în borcane sterilizate, le sigilezi cu capace înfiletate şi le fierbi în bain- marie, circa 30 de minute. Le laşi să se răcească în apa în care au fiert, apoi le scoţi şi le depozitezi în loc răcoros şi bine aerisit, până va fi folosit la prepararea mâncărurilor.

Salsa picanta

Salsa_picanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.