Salote marinate

Printeaza

Salote marinate din: salote, ulei, otet, sherry, ardei, cimbru, piper, sare, zahar.

Ingrediente:Salote_marinate

  • 500 g şalote
  • 6 linguri de ulei de măslîne
  • 4 linguri de oţet de sherry
  • 250 ml sherry sec
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 fir de cimbru
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriţă de boabe de piper negru
  • 1 linguriţă de sare
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Salotele se cojesc, apoi se rumenesc întregi într-o tigaie cu ulei încins, amestecând continuu. Se toarnă pe deasupra oţetul de sherry şi sherry-ul.

Se îndepărtează seminţele ardeiului iute, se mărunţeşte pulpa, se adaugă peste restul ingredientelor şi se amestecă cu grijă.

Cimbrul se spală, se scutură de apă şi se adaugă şi el peste şalote. Boabele de piper se zdrobesc uşor şi se amestecă şi ele în compoziţie, împreună cu frunza de dafin. Se asezonează cu sare şî cu zahăr.

Se clocoteşte totul la foc mic circa 30 de minute. Amestecul se ia apoi de pe foc şi se lasă să se răcească. Şalotele trebuie să stea timp de 24 de ore înainte de a fi mâncate, pentru a se întrepătrunde aromele.

Se servesc cu pâine proaspătă.

Salote marinate

Salote_marinate

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.