Salau cu garnitura de orez si de legume

Printeaza

 Salau cu garnitura de orez si de legume

Ingrediente:Salau cu garnitura de orez si de legume

  • 1 şalău (de 600 g)
  • 200 g făină
  • 1 lămâie
  • 100 g orez
  • 3 ardei graşi sau 2 linguri pastă de ardei
  • 2-3 morcovi
  • 3-4 linguri margarină
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • condimente

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai bucăţi pe care le presari cu sare, le dai prin făină şi le prăjeşti în margarina topită. In acest timp cureţi morcovii şi ardeii şi îi tai rondele sau cubuleţe.

După ce s-a rumenit peştele, îl scoţi pe un platou şi căleşti legumele tăiate în margarina rămasă. Speli şi orezul şi-l pui la fiert cu 2 căni de apă şi 1 linguriţă condiment.

După ce a fiert orezul şi s-au rumenit legumele, le aşezi pe platou pe lângă peşte, presari verdeaţa tocată şi ornezi cu felii de lămâie.

Şalău cu garnitură de orez şi de legume

Salau cu garnitura de orez si de legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.