Salata cu peste afumat si maioneza de telina din: castraveciori acri, gogoşar acru, morcovi, cartofi, rădăcină păstârnac, şprot afumat sau macrou, ţelină. Ingrediente: 2 castraveciori acri 1 gogoşar acru 2 morcovi mărişori (pot fi şi fierţi) 2 cartofi mari (fierţi) 1 rădăcină păstârnac 300 g şprot afumat sau macrou 1 bucată ţelină mică (fiartă) Mod de preparare: Cartofii, ţelina şi, dacă e […]
15 Salate usoare pentru vara
PrinteazaSalate usoare pentru vara:
Salata de sfecla rosie cu usturoi
Salata de sfecla rosie cu usturoi din: sfecle mărişoare, usturoi, ulei, sare, otet. Ingrediente: 2 sfecle mărişoare 4 căţei de usturoi ulei sare puţin oţet Mod de preparare: Fierbi sfecla, iar după ce se răceşte o dai prin râzătoare. Tai usturoiul mărunt şi îl amesteci cu sfecla. Potriveşti salata de ulei, sare şi oţet Salata de […]
Reteta zilei: Salata de paste cu rosii cherry si bacon
Salata de paste cu rosii cherry si bacon din: paste, rosii cherry, bacon, dressing de avocado, parmezan. Poate te intereseaza si: Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan Salata de legume rumenite cu feta si rodie Salata de rucola cu pui si branza feta Ingrediente: 2 cesti de paste 2 cani rosii cherry […]
Salata de homari cu ridichi si porumb
Salata de homari cu ridichi si porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb din conserva, ceapa, ceapa de tuns, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 2 homari de 800-900 g, fierti 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul) 1 legatura de ridichi 150 g de porumb din conserva 2 cepe mici 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin […]
Salata italiana de calcan cu rucola si capere
Salata italiana de calcan cu rucola si capere din: calcan (proaspat sau congelat), salata rucola, rosii cherry, oua, pliculet de supa de peste cu vin si mirodenii, masline verzi, capere, castraveciori acri, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de calcan (proaspat sau congelat) 200 g de salata rucola, gata preparata 250 g rosii cherry 2 oua 1 pliculet de supa de […]
Salata Cezar cu ansoa si parmezan
Salata Cezar cu ansoa si parmezan din: salate romane, fileuri de anşoa, oua, parmezan, usturoi, suc de lamaie, sos Worcestershire, muştar gastronomic, ulei de măsline, sare, piper, pâine uscată sau rondele dintr-o baghetă, ulei de măsline. Ingrediente: 2 salate romane 8 fileuri de anşoa 2 ouă şi 2 gălbenuşuri 50 g de parmezan ras 2 căţei de usturoi 1 lingură de suc […]
Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan
Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan din: frunze de rucola, jambon spaniol, seminte de pin, ulei de masline, otet din vin, sare, piper, parmezan ras foarte fin, faina. Ingrediente: frunze de rucola 12 felii subtiri de jambon spaniol 1 lingura de seminte de pin 2 linguri de ulei de masline 1 lingura de otet din vin sare piper Pentru pesmetii in […]
Salata cu fasole verde, ardei si ansoa
Salata cu fasole verde, ardei si ansoa din: salate diferite, fasole verde extrafina, ardei galben, ardei verde, rosii, ceapa verde, ansoa in ulei, masline, ceapa de tuns, otet de Xeres (otet de vin rosu), ulei de masline, sare. Ingrediente 2 salate diferite (se foloseste doar mijlocul) 250 g de fasole verde extrafina 1/2 de ardei galben 1/2 de ardei verde 4 rosii (300 g) 6 bulbi […]
Salata de anghinare cu morcov si portocala
Salata de anghinare cu morcov si portocala din: fetică (salata mielului), portocale, anghinare mici violete, lămâie, ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente: 250 g de fetică (salata mielului) 3 portocale 250 g de morcovi 4 anghinare mici, violete 1 lămâie 100 ml de ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Spălaţi şi zvântaţi fetica. Curăţaţi morcovii şi daţi-i pe râzătoare. Curăţaţi două […]
Salata orientala cu chefal si cuscus
Salata orientala cu chefal si cuscus din: fileuri de chefal, ardei roşii, năut, cuşcuş prefiert, stafide, ulei de măsline, pătrunjel sau coriandru, ras-ei-hanout, sare, piper, harissa, lamaie. Ingrediente: 8 fileuri de chefal 3 ardei roşii 1 conservă de năut (350 g) 250 g de cuşcuş prefiert 40 g de stafide 8 linguri de ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel sau de coriandru ras-ei-hanout […]
Salata de calcan cu sparanghel si alune
Salata de calcan cu sparanghel si alune din: calcan, sparanghel verde, salata variata, lamaie, morcov, ceapa, telina, verdeata aromata (cimbrisor, patrunjel), alune, ulei de masline, hasmatuchi, coacaze rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata de calcan de 800 g 1 legatura de sparanghel verde 100 g de salata variata 1 lamaie 1 morcov 1 ceapa 1 coada de telina 1 legatura de verdeata aromata (cimbrisor, patrunjel) 10 alune 5 […]
Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar
Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar din: ramstec, salată verde (diferite tipuri, amestecate), cartofi, oua, mustar, ulei, capere, castraveciori acri, haşme, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g de ramstec 300 g de salată verde (diferite tipuri, amestecate) 6 cartofi cu miez tare 4 gălbenuşuri foarte proaspete Pentru sosul tartar: 1 lingură de muştar 100 ml de ulei […]
Salata de paste cu rosii cherry si maghiran
Salata de paste cu rosii cherry si maghiran din:paste (penne sau orice alte paste scurte), roşii cherry, mozzarella, fileuri de anşoa în ulei, măsline mici, capere, usturoi, ulei de masline, maghiran, busuioc, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g de paste (penne sau orice alte paste scurte) 500 g de roşii cherry, coapte şi tari 200 g de mozzarella 8 fileuri […]
Salata de somon cu sparanghel si mustar
Salata de somon cu sparanghel si mustar din: salate verzi, file de somon afumat, muguri de sparanghel verde, ulei de arahide, muştar dulce, oţet din vin vechi, sare, piper. Ingrediente: 250 g de variate salate verzi 200 g de file de somon afumat 500 g de muguri de sparanghel verde 3 linguri de ulei de arahide o lingură de muştar […]
Salata de cartofi cu bacon si ceapa rosie
Salata de cartofi cu bacon si ceapa rosie din: cartofi noi, bacon neafumat, ceapă roşie, castraveţi muraţi, ouă, verdeaţă, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cartofi noi mari 200 g bacon neafumat 1 ceapă roşie 2-3 castraveţi muraţi 2 ouă verdeaţă, după gust sare piper Preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă şi, între timp, baconul se taie mărunt şi se rumeneşte fără […]