Salata de linte si legume
PrinteazaSalata de linte si legume din: linte, ardei, rosii, ceapa, verdeturi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper.
- 250 g linte brună
- 750 ml supă de legume
- câte 1 ardei gras roşu şi verde
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 1 legătură de verdeţuri
- 100 ml zeamă de lămâie
- 6 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lintea se înmoaie peste noapte într-o cantitate suficientă de apă rece. A doua zi, se lasă la scurs, după care se fierbe al dente timp de circa 35 de minute în supa de legume (sub capac).
Ardeijse curăţă de cotor şi seminţe, se spală’şi se taie cubuleţe. Roşiile se spală, se şterg, li se îndepărtează cotorul şi se taie cuburi mici.
Ceapa se cojeşte şi se toacă mărunt. Verdeaţa se spală, se scutură de apă şi se mărunţeşte.
Lintea fiartă se scurge, se trece rapid sub jet de apă rece şi se lasă să stea într-o strecurătoare. După aceea, se amestecă cu legumele într-un bol.
Din verdeaţă, zeamă de lămâie, ulei, sare şi piper se prepară un dressing, care se toarnă peste salată. Se amestecă totul bine şi se lasă să se întrepătrundă aromele timp de 30 de minute înainte de servire.
Salata de linte si legume
Pofta buna!