Salata de linte si legume

Printeaza

Salata de linte si legume din: linte, ardei, rosii, ceapa, verdeturi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_linte_cu_legume

  • 250 g linte brună
  • 750 ml supă de legume
  • câte 1 ardei gras roşu şi verde
  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de verdeţuri
  •  100 ml zeamă de lămâie
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Lintea se înmoaie peste noapte într-o cantitate suficientă de apă rece. A doua zi, se lasă la scurs, după care se fierbe al dente timp de circa 35 de minute în supa de legume (sub capac).

Ardeijse curăţă de cotor şi seminţe, se spală’şi se taie cubuleţe. Roşiile se spală, se şterg, li se îndepărtează cotorul şi se taie cuburi mici.

Ceapa se cojeşte şi se toacă mărunt. Verdeaţa se spală, se scutură de apă şi se mărunţeşte.

Lintea fiartă se scurge, se trece rapid sub jet de apă rece şi se lasă să stea într-o strecurătoare. După aceea, se amestecă cu legumele într-un bol.

Din verdeaţă, zeamă de lămâie, ulei, sare şi piper se prepară un dressing, care se toarnă peste salată. Se amestecă totul bine şi se lasă să se întrepătrundă aromele timp de 30 de minute înainte de servire.

Salata de linte si legume

Salata_de_linte_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.