Salata de curcan
PrinteazaSalata de curcandin: branza mascarpone, smantana, sare, zeama de lamaie, piper alb, piper negru, cartofi, morcovi, castraveti murati, mazare si piept de curcan.
- o lingura branza mascarpone
- 100 ml smantana pentru gatit
- sare
- zeama de la o lamaie
- piper alb si negru macinat
- 6 cartofi cu coaja rosie
- 3 morcovi
- 4 castraveti murati
- 300 g mazare fiarta
- 300 g piept de curcan
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi morcovii, se curăţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Se pune şi pieptul de curcan să fiarbă. Separat, se prepară sosul. Se pun într-un bol brânza mascarpone, muştarul, sarea, smântână şi zeama de lămâie.
Se amestecă cu mixerul şi se obţine un sos de consistenţa ciulamalei. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust. Se pun ouăle să fiarbă.
Se scot castraveţii din borcan, se lasă sub jetul de apă rece şi se taie cubuleţe potrivite. Se toacă morcovul şi cartofii.
Se scoate mazărea din borcan, se scurge de zeamă şi se amestecă cu restul legumelor fierte.
După ce s-a răcit pieptul de curcan, se taie cubuleţe şi se amestecă cu restul legumelor.
Salata se serveşte cu sosul preparat şi se ornează cu albuş fiert.
Salata de curcan
Pofta buna!
trebuie sa o fac si eu, prea imi place ce ati pus in ea
Parca as pune si ceva exotic in salata de curcan 🙂