Salata de curcan

Printeaza

Salata de curcandin: branza mascarpone, smantana, sare, zeama de lamaie, piper alb, piper negru, cartofi, morcovi, castraveti murati, mazare si piept de curcan.

Ingediente:Salata_de_curcan

  • o lingura branza mascarpone
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • zeama de la o lamaie
  • piper alb si negru macinat
  • 6 cartofi cu coaja rosie
  • 3 morcovi
  • 4 castraveti murati
  • 300 g mazare fiarta
  • 300 g piept de curcan

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi morcovii, se curăţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se pune şi pieptul de curcan să fiarbă. Separat, se prepară sosul. Se pun într-un bol brânza mascar­pone, muştarul, sarea, smântână şi zeama de lămâie.

Se amestecă cu mixerul şi se obţine un sos de consistenţa ciulamalei. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust. Se pun ouăle să fiarbă.

Se scot castraveţii din borcan, se lasă sub jetul de apă rece şi se taie cubuleţe potrivite. Se toacă morcovul şi cartofii.

Se scoate mazărea din borcan, se scurge de zeamă şi se amestecă cu restul legumelor fierte.

După ce s-a răcit pieptul de curcan, se taie cubuleţe şi se amestecă cu restul legumelor.

Salata se serveşte cu sosul prepa­rat şi se ornează cu albuş fiert.

Salata de curcan

Salata_de_curcan

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. trebuie sa o fac si eu, prea imi place ce ati pus in ea

  2. Parca as pune si ceva exotic in salata de curcan 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.