Salata de curcan cu ghimbir si sos de soia
PrinteazaSalata de curcan cu ghimbir si sos de soia din: ghimbir, coaja de limeta, suc de limeta, piept de curcan, ulei, sare, piper, castravete, salata verde si germeni de soia.
- 20 g ghimbir
- sucul si coaja rasa de la o limeta
- 5 linguri sos de soia
- 500 g piept de curcan
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 castravete
- 1 salata verde
- 100 g germeni de soia
Mod de preparare:
Se decojeşte ghimbirul şi se taie cubuleţe. Se amestecă sucul şi coaja rasă de limetă cu sosul de soia. Se spală carnea, se şterge, se taie fâşii şi se prăjeşte în 2 linguri de ulei încins cca 5 minute. Se sărează şi se piperează.
Se adaugă ghimbirul şi se prăjesc puţin împreună. Se adaugă amestecul de suc de limetă şi se dă în clocot. Se toarnă totul într-un castron şi se lasă să se răcească. Se spală castravetele, se decojeşte şi se taie felii subţiri.
Se curăţă salata verde, se rupe bucăţi şi se spală. Ambele se adaugă la carne. Se adaugă şi 2 linguri de ulei şi germenii spălaţi şi se amestecă. Se potriveşte de sare şi piper.
Salata de curcan cu ghimbir si sos de soia
Pofta buna!