Salata cu ciuperci si sfecla rosie

Printeaza

Salata cu ciuperci si sfecla rosie din: ciuperci, sfecla rosie, usturoi, ceapa, otet, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, patrunjel verde.

Ingrediente:Salata_cu_ciuperci_si_sfecla_rosie

  • 700 g ciuperci proaspete
  • 500 g sfecla rosie
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura otet
  • 50 ml ulei de masline sau de susan
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Decojeşti sfecla, o tai în felii groase de 1 cm şi o fierbi în aburi sau o coci în cuptor pentru 1 oră, fără să o cureţi de coajă. Tai sfecla în cubuleţe. Cureţi şi speli ciupercile. Le opăreşti în apă uşor sărată, le scurgi şi le tai în felioare subţiri.

Tai ceapa în solzişori, o opăreşti cu oţet diluat, o scurgi şi o treci prin jet de apă rece. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti, după care îl amesteci împreună cu uleiul, zeama de lămâie şi sare după indicaţia medicului.

Amesteci într-un bol ciupercile, ceapa, sfecla şi pătrunjelul fin tocat. Stropeşti cu dressingul.

Salata cu ciuperci si sfecla rosie

Salata_cu_ciuperci_si_sfecla_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.