Rulouri din paine

Printeaza

Rulouri din paine din: sunca de curcan, paine alba, gris, lapte, oua, pate, gogosari in otet, ulei, masline negre si busuioc.

Ingrediente:Rulouri_din_paine

  • 250 g sunca de curcan
  • 800 g paine alba fara coaja
  • 100 g gris
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 300 g pate vegetal sau pate de ficat de pui
  • 150 g gogosari in otet
  • ulei
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 lingura rasa busuioc uscat/verde sau rozmarin

 

Mod de preparare:

Cureţi pâinea albă de coajă şi o tai cuburi mari. Tai mărunt măslinele şi gogoşarii. Fierbi grisul în lapte, adaugi miezul de pâi­ne, busuiocul tăiat mărunt sau rozmarinul şi laşi la foc mic 5 minute. Laşi la răcit cir­ca 20 de minute şi adaugi ouăle ameste­când energic până formezi o pastă omo­genă de consistenţă tare.

Ungi cu ulei o suprafaţă plană (o masă sau un tocător mare) şi întinzi cu făcăleţul o foaie de aproximativ 3 cm, aşezi dea­supra feliile de şuncă, întinizi bine, cu o lingură pateul de ficat, presari măslinele şi gogoşarii tocaţi şi rulezi.

Aşezi ruloul obţinut pe o tavă unsă cu ulei şi introduci la cuptor circa 35 de minute. Tai ruloul după ce s-a răcit biine şi pui feli­ile pe un platou decorat cu ‘frunze proas­pete de busuioc.

Rulouri din paine

Rulouri_din_paine

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. …..350 de minute la cuptor??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.