Ruladă de curcan cu brioşe din cartofi si telină

Printeaza

O reteta de rulada de curcan cu briose din cartofi si telina din: piept de curcan, sare, piper, ulei, ceapa, spanac, usturoi, migdale, branza, bacon, supa, smantana, brandy, amidon, cartofi, telina, parmenza si patrunjel.

Ingrediente:

  • 400 g piept de curcan
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 200 g spanac
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de migdale tocate
  • 50 g branza rasa
  • 6 felii de bacon
  • sos:
  • 100 ml supa
  • 125 ml smantana
  • 2 lingur brandy
  • 1 lingurita amidon

garnitura:

  • 350 g cartofi
  • 200 g telina
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper alb
  • 250 g smantana
  • 50 g parmezan ras
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se dă cu sare şi piper şi se pune într-o oală. Se toarnă 100 ml de apă şi 1 lingură de ulei. Se coace 30 de minute la cuptor.

Se căleşte ceapa tocată în un­tul rămas. Se adaugă spanacul şi se lasă la foc mic 10 minute. Se adaugă usturoiul zdrobit, brânza rasă şi migdalele tocate.

Carnea răcită se acoperă cu amestecul de spanac şi se înfăşoară în feliile de bacon. Se pune înapoi în cuptor şi se mai coace 10 minute.

Se scoate, se toarnă supa, smântână, coniacul şi se mai lasă puţin la foc; mic. Se adau­gă amidonul, sa amestecă şi se încălzeşte uşor..

Cartofii şi ţelina se taie felii şi se fierb 5 minute. Se pune ames­tecul în forme cje brioşe, unse cu unt. Se dă cu sare şi piper, apoi se adaugă smântână.

Se presară parmezan ras şi se coc.

Ruladă de curcan cu brioşe din cartofi si telină

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi place rulada

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.