Rulada cu frisca si cacao

Printeaza

Rulada cu frisca si cacao din: oua, zahar, cacao, faina, esenta de rom, praf de copt.

Ingrediente blat:Rulada cu frisca si cacao

  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 3 linguri de cacao
  • 5 linguri de faină
  • 1 esenţă de rom
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie

Ingrediente sos de vanilie:250 g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie

Ingrediente decor:100 g ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenu­şuri. Albuşurile se bat până se întăresc, apoi se pune zahărul. Când s-a topit, se adaugă esenţa de rom, gălbenuşurile amestecate cu cacaua şi făina amestecată cu praful de copt. într-o tavă unsă cu ulei se pune hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 20 de minute. Se scoate blatul pe un prosop ud şi se lasă la răcit.

Pentru sosul de vanilie, se amestecă într-o cratiţă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă încet laptele călduţ, ca să se desfacă bine găl­benuşurile. Rulada cu frisca si cacao1

Se aşază cratiţa pe baie de aburi, se lasă până când sosul dă în câteva clocote, ic adaugă esenţa de vanilie şi se lasă la ră­cit. Peste blatul răcit se toarnă sosul de vanilie uniform, cu ajutorul unei linguriţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.