Ruladă cu dulceaţă

Printeaza

Ruladă cu dulceaţă din: unt, faina cu agent de crestere, seminte de vanilie, lapte, dulceata de zmeura si custard.

Ingrediente:Rulada_cu_dulceata

  • 100 g de unt sarat, rece, taiat cubulete, plus extra pentru uns
  • 250 g faina cu agent de crestere, plus extra pentru presarat pe planseta
  • semintele scoase dintr-un baton de vanilie
  • 150 ml de lapte, plus extra in caz ca vei mai avea nevoie
  • 100 g dulceata de zmeura sau de prune (sau amestec)
  • custard, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se pune o tavă adâncă de copt pe raftul de jos al cuptoruui. Deasupra trebuie să încapă un grătar, pe care se va pune rulada. Se trage forma afară din cuptor şi se umple pe două treimi cu apă iartă, apoi se bagă la loc în cuptor cu grijă. Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se taie o bucată de aproximativ 30 X 40cm defolie de aluminiu şi una de hârtie de copt, cu acelaşi dimensiuni. Se aşază hârtia de copt deasupra foliei de aluminiu şi se unge cu unt.

Intr-un vas, se amestecă bine untul, făina şi vanilia, până când untul se încorporează complet şi nu se mai vede. Se adaugă laptele şi se amestecă bine cu un cuţit până când se obţine o cocă lipicioasă. In funcţie de făina folosită, este pasibil să mai fie nevoie de lapte.

Se răstoarnă coca pe o planşetă pudrată cu făină. Se uniformizează, apoi se întinde cu sucitorul într-o foaie pătrată de aproximativ 25 x 25cm. Se intinde dulceaţa pe deasupra, lăsând o margine fără dulceaţă. Apoi se rulează coca, pornind spre marginea fără dulceaţă. Se îmbină rulada cu marginea fără dulceaţă.

Rulada se aşază cu mare grijă pe hârtia de copt, cu îmbinarea în jos. Se adună nu foarte strâns în jurul ei folia de aluminiu şi se strânge la capete şi pe margine. Rulada va creşte destul de mult la cuptor, aşa că nu aduna prea strâns. Pachetul astfel obţinut se pune pe un raft deasupra formei de copt umplute cu apă şi se lasă la cuptor 1 oră.

Se scoate şi se lasă deoparte 5 minute, înainte să se desfacă. Apoi folia şi hârtia se desfac cu grijă, rulada se taie felii groase şi se serveşte.

Ruladă cu dulceaţă

Rulada_cu_dulceata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Rulada cu dulceata pare bune, insa caut ceva mai usor …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.