Rondele de vinete cu peşte

Printeaza

Rondele de vinete cu peşte

Rondele de vinete cu peşte

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 200 g orez
  • 200 mazăre
  • 100 g boabe de porumb
  • un morcov
  • doi ardei graşi
  • 400 g rondele de păstrăv marinat
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • ceapă verde
  • mărar
  • roşii

Preparare:

Morcovul se curăţă de coajă, se spala şi se toacă în cubuleţe. Se fierbe timp de zece minute, apoi se scurge de apă.

Vinetele se spală, se taie îin felii subţiri şi se condimentează. Se aşază pe un tăietor dle plastic şi se lasă să se înmoaie..

Se încinge puţin ulei într-o tigaiie şi se prăjesc feliile de vinete pe ambele părţi, fără să se ardă. Se scot cu o paletă şi se lasă deopartte să se răcească.

Orezul se prăjeşte timp de cinci minute în ulei încins, apoi se adaugă apă, sare şi piper. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, se adaugă mazărea şi boabele de porumb.

Când orezul este aproape fiert, se pune morcovul şi se mai lasă să fiarbă încă zece minute.

Se ia mâncarea de pe foc, se adaugă mărar tocat şi se lasă să se răcească. Pe fiecare felie de vânătă se pun orez cu legume şi o rondea de peşte.

Se serveşte alături de o salată de roşii şi ceapă verde.

Rondele de vinete cu peşte

Rondele de vinete cu peste.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vinete gratinate cu rosii.

    Ingrediente

    1 vanata mare
    3 rosii
    200 g cascaval sau mozzarella
    oregano
    sare

    Mod de preparare

    Vinetele taiate si puse pe servet. Se spala si se curata coaja de la vanata. Se taie in felii de aproximativ 1 cm.

    Feliile se dau cu sare pe ambele fete si se pun pe un servet care sa absoarba zeama lasata. Se lasa 30 de minute.

    Se taie rosiile in felii de 1 cm (daca vreti puteti sa le puneti in apa clocotita 30 de secunde ca sa le decojiti). Se taie si cascavalul in felii cat sa acopere felia de vanata.

    Pe o felie de vanata se pune o felie de rosie cu oregano, iar peste rosie o felie de cascaval.
    Vinetele coapte si asezate frumos in farfurie

    Se pun intr-o tava si se dau la cuptor, la foc mic mediu (350°F) cam 20 de minute, pana se fac. Daca vreti puteti sa coaceti vinetele putin, pe gratar sau intr-o tigaie cat sa se inmoaie putin.

    Astfel, se coc mult mai repede la cuptor si nu se mai prelinge mozzarella in toata tava.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.