Risotto cu fructe de mare

Printeaza

O reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste, sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez, creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de patrunjel.

Ingrediente:Risotto cu fructe de mare

  • 300 g de midii vii, curatate si fara barbi
  • 200 ml de apa
  • 300 ml de vin alb sec
  • 800 ml de supa de peste sau de pui
  • cateva fire de sofran
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 40 g de unt
  • 1 bulb mic de fenicul, curatat si tocat marunt
  • 1 ceapa rosie, curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, curatat si tocat fin
  • 350 g orez pentru risotto
  • 300 g de creveti cruzi, curatati
  • 200 g de caracatita tanara, curatata si taiati felii
  • coaja rasa fin de la 1 lamaie
  • sare de mare si piper negru
  • 1 mana de frunze de patrunjel tocate

 

Mod de preparare:

Examinaţi midiile, îndepărtându-le pe cele sparte sau deschise. Turnaţi apa şi 200 ml de vin într-o oală, puneţi-o la foc mare şi aşteptaţi să dea în clocot. Adăugaţi midiile şi acoperiţi oala cu un capac etanş. Lăsaţi-o pe foc 2-3 minute, până când se deschid midiile.

Scurgeţi-le într-o strecurătoare aşezată deasupra unei cratiţe, pentru a strânge zeama. Scoateţi carnea din cochilii şi lăsaţi-o deoparte, îndepărtând cochiliile rămase închise. Adăugaţi în zeama de la midii supa şi firele de şofran şi lăsaţi-le la foc mic.

Intre timp, încingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi jumătate din cantitatea de unt. Adăugaţi feniculul, cepele roşii şi usturoiul şi căliţi-le până se înmoaie, fără a se rumeni însă, aproximativ 6-8 minute. Puneţi orezul în tigaie, amestecaţi bine şi lăsaţi tigaia pe foc 2 minute, până când orezul începe să devină translucid.

Turnaţi restul de vin şi lăsaţi-l să clocotească până scade. Continuaţi să adăugaţi supa, câte o lingură o dată, până când orezul devine cremos şi uşor picant. (S-ar putea să nu fie necesar să turnaţi toată supa.)

Amestecaţi creveţii şi caracatiţa în risotto şi lăsaţi-le la foc mic 2 minute, până când se pătrund suficient, adăugând midiile în ultimul minut. La sfârşit, puneţi coaja de lămâie rasă şi restul de unt şi verificaţi dacă mai trebuie sare şi piper. Luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi-o deoparte câteva minute.

Impărţiţi risotto în boluri calde şi presăraţi deasupra pătrunjelul tocat. Serviţi imediat.

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.