Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămaie
PrinteazaO reteta de risotto cu creveti amrinati, aromati cu lamaie din: orez, creveti, unt, ulei de masline, supa concentrata de legume, ceapa, zeama de lamaie, civeta, ierburi aromatice, parmezan, sare si piper.
- 320 g orez
- 12 creveţi de mărime medie
- 20 g unt
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1,5 1 supă concentrată de legume (sau de peşte)
- 1 ceapă mică
- 1 lămâie (zeama)
- 1 legătură civetă (sau ceapă verde)
- 1 lingură ierburi aromatice mixte tocate (busuioc, măghiran, pătrunjel, mărar)
- 2 linguri parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă creveţii şi toacă civeta (sau ceapa verde) mărunt. Fă o marinată din 2 linguri ulei de măsline, zeama de lămâie, civetă tocată, sare şi piper, după gust.
Pune creveţii în marinata obţinută şi lasă-i 20 de minute. Separat, toacă ceapa, pune-o într-un vas de sticlă cu 2 linguri de ulei de măsline şi ţine-o în cuptor până începe să-şi schimbe culoarea.
Adaugă orezul spălat bine, reglează cuptorul şi ţine-1 în cuptor câteva minute, amestecând din când în când. Toarnă 1 polonic cu supă şi fierbe-1 în continuare, adăugând câte puţină supă atunci când lichidul este absorbit.
Cu 5 minute înainte de a fi gata, adaugă coaja rasă de lămâie, apoi amestecă risotto cu parmezanul ras, untul, ierburile aromatice tocate şi un praf de piper râşnit. Pune creveţii, amestecă bine şi serveşte imediat.
Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâie
Poftă bună!