Retete de post: Mazare cu ciuperci si orez

Printeaza

O reteta delicioasa de mazare cu ciuperci si orez din: mazare, orez, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, foaie de dafin, marar, sare si piper.

Ingrediente:Mazare cu ciuperci si orez

  • 450 g mazare congelata
  • o ceasca orez
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se caleste ceapa in ulei incins, se toarna 0,5 l apa si se adauga mazarea, orezul, ciupercile taiate, sarea, piperul. Se lasa la fiert la foc potrivit 15 minute.

Se adauga usturoiul taiat marunt si foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 10 minute.

Se mai adauga apa fierbinte, daca este nevoie, ca orezul sa fie bine fiert. La sfarsit se presara mararul tocat.

Este indicat, ca atunci cand se ia de pe foc mancarea, sa nu fie foarte scazuta, deoarece orezul mai trage din sos in timp ce se raceste.

Astfel, se evita riscul ca mancarea sa devina pre groasa.

Mazare cu ciuperci si orez

Mazare cu ciuperci si orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.