Mazare cu orez si cascaval

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de mazare, orez, cascaval, smatana, unt, patrunjel, sare si pesmet.

Ingrediente:Mazare cu orez si cascaval

  • 250 g orez
  • 1 kg mazăre
  • 100 g unt
  • 250 g smântână
  • 100 g caşcaval
  • 1 legătură pătrunjel
  • pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul în 4 căni de apă cu sare şi separat, în apă clocotită cu sare, fierbi mazărea curăţată. După ce a fiert orezul îl amesteci cu jumătate din pătrunjelul tocat.

Tapetezi un vas cu pesmet, aşezi un strat de orez, presari pesmet, pui toată mazărea fiartă, iar pesmet şi orezul rămas. Amesteci smântână cu untul şi pătrunjelul, torni peste orez şi presari caşcavalul ras. Dai apoi vasul la cuptor pentru 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.