Roşii în saramură – retete pentru iarna
PrinteazaRoşii în saramură din: rosii, usturoi, boabe de piper, boabe de mustar, coriandru, telina, marar si sare.
- 2 kg rosii de diverse soiuri si culori
- 3 catei de usturoi la un borcan
- boabe de piper
- boabe de mustar
- boabe de coriandru
- frunze de telina
- tije de marar
- sare
Mod de preparare:
Speli bine roşiile, le laşi să se usuce bine de apă şi apoi le aşezi într-un borcan cu gura mare.
Printre ele pui condimentele, cam câte o linguriţă din fie¬care, frunzele de ţelină şi usturoiul întreg sau tăiat rondele.
Pregăteşti saramura punând cam 30 g de sare la 1 litru de apă, dai vasul pe foc până se topeşte sarea, după care torni lichidul fierbinte peste roşii.
Cel mai bine este să foloseşti apă plată. După ce torni saramura, acoperi borcanul cu o farfurie şi laşi să stea câteva zile până e „fiert”, timp în care roşiile se acresc.
După acest timp, închizi borcanul şi îl pui în frigider sau într-un loc foarte rece până iarna.
Roşii în saramură
Pofta buna!
Nu am pus niciodata rosii in saramura