Retete pentru gratar: Aripioare picante

Printeaza

O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, ulei de samburi de strugure, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, vin alb sec, zahar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 16 aripioare de pui
  • 50 ml ulei de samburi de strugure
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi aripioarele, spălaţi-le, scurgeţi- le bine de apă şi ştergeţi-le cu şerveţele. Puneţi aripioarele într-un castron şi puneţi peste ele uleiul, usturoiul pisat, ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne, boiaua dulce şi iute, zahărul şi vinul. Amestecaţi bine, astfel încât toate bucăţelele să fie bine unse.

Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru o oră.Scoateţi, apoi aripioarele din castron, scurgeţi-le puţin de baiţul în care au stat şi puneţi-le pe grătarul încins.

Frigeţi-le până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe toate părţile. Serviţi-le calde cu garnitură de castraveţi şi roşii proaspete.

Aripioare picante

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Daca vreau ripioare picante ma duc la kfc :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.