Retete delicioase: Cozonac glazurat

Printeaza

Cozonac glazurat din: faina, drojdie uscata, zahar, lapte, oua, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, sare, ulei, seminte de mac, stafide, nuca, rom.

Ingrediente:Cozonac_glazurat

pentru aluat:

  • 1/2 kg faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 175 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura ulei pentru tava

pentru umplutura:

  • 50 g seminte de mac
  • 100 ml lapte
  • 20 g ut
  • 2 linguri zeama de portocala
  • 1 ou
  • 50 g stafide
  • 100 g nuca macinata
  • 50 g zahar
  • 2 linguri rom
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata

pentru glazura:

  • 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

In laptele călduţ, dizolvi sarea, zahărul şi zahărul vanilinat. Amesteci făina cu drojdia, laptele, aromele şi ouăle bătute. Frămânţi alua¬tul 20 de minute, cu mâinile unse cu unt topit. îl laşi să crească la cald, până îşi dublează volumul.

Pentru umplutură, fierbi seminţele de mac în lapte, circa 6 minute. După ce s-au răcit, le amesteci cu untul, zahărul, scorţişoara, nuca măcinată, stafidele, zeama de portocală, romul şi oul bătut.

Intinzi un dreptunghi de aluat lung cât tava. Ungi cu umplutura şi rulezi. Aşezi ruloul în tava tapetată cu hârtie de copt unsă şi îl laşi să crească 20 de minute. Coci cozonacul în cuptorul cald, 10 minute la foc iute, apoi alte 45 la foc mediu.

După ce cozonacul s-a răcit, mixezi zahărul cu zeama de lămâie. Intinzi glazura cu o pensulă şi o laşi să se întărească 3 ore.

Cozonac glazurat

Cozonac_glazurat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.