Retete delicioase: Bors de rata
PrinteazaO reteta delicioasa de bors de rata cu: carne rata, ceapa, ardei gras, oua, leustean, rachiu, piper, sare, bors.
- 1 raţă
- 2-3cepe
- 6 ardei graşi
- 3 ouă
- 1 l borş
- 1 leg. leuştean
- 1 păhărel rachiu
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi raţa, pârliţi-o la flacără, spălaţi-o, tăiaţi-o în bucăţi potrivite şi puneţi-o la fiert în 4 l apă cu 1 lingură rasă de sare.
Când începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma şi, când carnea este aproape fiartă, adăugaţi ceapa şi ardeiul, tocate mărunt.
Mai lăsaţi să fiarbă 30 minute, apoi adăugaţi borşul fiert separat şi ouăle fierte 10 minute, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi.
Potriviţi de sare şi piper, adăugaţi leuştean tocat, rachiul şi luaţi oala de pe foc. Se serveşte fierbinte cu bucăţi de carne şi felii de ou.
Pofta buna!