Retete de post: Sarmale crude II
PrinteazaSarmale crude
- 100 gr hrisca
- 100 gr nuca
- 50 gr morcov
- 10 gr ceapa
- 10 gr patrunjel
- 10 frunze mari de varza murata
- 500 gr rosii
- 1 lingurita rasa nucsoara
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei presat la rece
Mod de preparare:
Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se scurg. Varza se lasa 30-60 minute in apa (la desarat), in functie de cat de sarata o vrem.
Nuca, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara.
Dupa ce ati amestecat compozitia taiati frunzele de varza in 2, decupand nervurile. Intr-un capat al fruzei puneti o lingura cu varf din compozitie si indoiti coltul spre interior.
Aduceti si marginile pe interior, apoi rulati strans pana se termina frunza. Faceti o salata din rosiile date pe razatoare, nervurile de la varza tocate si ulei.
Asezati sarmalele in farfurie apoi puneti salata pe langa si printre ele. Decorati cu patrunjel.
Puteti adauga putin ardei iute in salata de rosii.
Pofta buna!