Retete de post: Salata de fasole boabe

Printeaza

O reteta de post de salata de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, rosii, usturoi, zahar, otet, untdelemn, foi de dafin, cimbru, marar, tarhon, sare si piper.

Ingrediente:Salata de fasole boabe

  • 300g fasole boabe (grasă, albă sau pestriţă)
  • o ceapă
  • două roşii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • o linguriţă de zahăr
  • două linguri de oţet
  • două linguri de untdelemn
  • două foi de dafin
  • o crenguţă de cimbru
  • mărar
  • câteva fire de tarhon (proaspăt sau murat)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă, se spală şi se pune la înmuiat într-un litru de apă rece. După patru ore, se schimbă apa şi se lasă din nou câteva ore, după care se pune la fiert, în altă apă rece.

După 20 de minute, se scurge, se adaugă apă caldă şi se lasă să fiarbă cu foi de dafin, piper şi cimbru. Către sfârşit, când boabele sunt aproape fierte, se adaugă sare, după gust.

După ce a fiert bine, fasolea se scurge şi se lasă să se răcească. Roşiile se taie felii, ceapa se taie rondele, usturoiul se toacă mărunt, cu cuţitul, şi se amestecă apoi cu fasolea.

Se face un sos din oţet, zahăr, untdelemn, piper şi sare, în care se adaugă şi tarhonul tăiat mărunt. Se amestecă sosul cu restul ingredientelor, iar la sfârşit se adaugă mărar proaspăt, tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.