Reţete de post: Pilaf cu urzici
PrinteazaPilaf cu urzici
Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2 cepe mari (curăţate şi tăiate mărunt). Am scurs urzicile, le-am tocat şi le-am adăugat peste ceapa din cratiţă.
Separat, am fiert 1/2 cană (de 250 g) cu orez. Când a fost gata, l-am clătit cu apă rece, l-am scurs şi l-am adăugat în cratiţa cu urzici şi am mai pus 1-2 linguri de condiment tip Delikat.
Am făcut apoi un sos din 2-3 linguri de făină şi puţină apă, să fie ca o cremă mai subţire, l-am amestecat bine cu lingura şi l-am turnat în cratiţă, să fiarbă totul încă 10-15 minute, la foc mic.
Poftă bună!