Reţete de post: Pilaf cu urzici

Printeaza

Pilaf cu urzici

Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2 cepe mari (curăţate şi tăiate mărunt). Am scurs urzicile, le-am tocat şi le-am adăugat peste ceapa din cratiţă.

Separat, am fiert 1/2 cană (de 250 g) cu orez. Când a fost gata, l-am clătit cu apă rece, l-am scurs şi l-am adăugat în cratiţa cu urzici şi am mai pus 1-2 linguri de condiment tip Delikat.

Am făcut apoi un sos din 2-3 linguri de făină şi puţină apă, să fie ca o cremă mai subţire, l-am amestecat bine cu lingura şi l-am turnat în cratiţă, să fiarbă totul încă 10-15 minute, la foc mic.

Pilaf cu urzici

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.