Retete de post: Penne cu legume

Printeaza

Penne cu legume din: penne, broccoli, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, rosii, sare, patrunjel, ulei de floarea soarelui, piper negru, ulei de masline, otet aromatic si miere.

Ingrediente:Penne_cu_legume

  • 300 g penne
  • 300 g broccoli
  • o ceapa rosie
  • 2-3 ardei capia
  • 300 g fasole verde
  • 3-4 rosii
  • sare
  • patrunjel proaspat
  • ulei de floarea soarelui
  • piper negru macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3-4 lingurite otet aromatic
  • o lingurita zahar sau miere

 

Mod de preparare:

Se pune să fiarbă într-o oală de 3 litri apă cu sare şi ulei. Când începe să clocotească, se adaugă pennele şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, se scot în sită şi se lasă în apă rece aproximativ 30 de minute, apoi se scot în sită şi se lasă la scurs.

Separat, se spală ardeii, se curăţă şi se taie fâşii. Se rumenesc în tigaia unsă cu ulei de floarea- soarelui. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi se lasă să scadă. între timp, se fierb fasolea şi broccoli. Intr-un bol, se pun pastele fierte, legumele fierte şi tăiate, ardeii şi roşiile, se adaugă ceapa roşie tăiată solzişori şi se condimentează cu sare, piper, ulei, oţet aromatic şi zahăr.

Se amestecă bine şi se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.

Penne cu legume

Penne_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.