Retete de post: Ardei copti
PrinteazaO reteta de post de ardei copti din: ardei capia, usturoi, sare, otet si facultativ untdelemn.
- 8-10 ardei capia
- usturoi
- sare
- oţet
- facultativ: untdelemn (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Ardeii se prăjesc în untdelemn sau se coc pe tablă, la foc mic. Se pun apoi într-o oală cu apă, după care se jupoaie de pieliţe. Dacă dorim să-i mâncăm cu usturoi, acesta se zdrobeşte şi se subţiază cu puţină apă. In sosul de usturoi punem ardeii copţi şi despieliţaţi.
Dacă dorim să-i mâncăm cu oţet, atunci se face un sos din apă, oţet şi sare. Se presără puţină sare şi pe ardei, după care se lasă în sos cel puţin o jumătate de oră, înainte de a-i mânca.
Poftă bună!