Retete de Craciun: Friptură inăbuşită

Printeaza

O reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata, ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Friptura_inabusita

  • 1 kg pulpă de porc
  • 200 g slănină afumată
  • 1 ceapă
  • 250 ml vin roşu
  • 1 pahar cu zeama de varză
  • 100 g untură
  • sare
  • piper
  • chimen

 

Mod de preparare:

Spală bine carnea de porc, după care taio în bucăţi mai mari. Separat, căleşte în untură ceapa tocată mărunt împreună cu slănina afumată tăiată cubuleţe. Adaugă apoi bucăţile de carne şi condimentează cu sare şi piper.

După câteva minute stinge friptura cu vin şi zeama de varză. La final, când carnea este bine pătrunsă, presară chimen. Mai poţi pune şi câţiva căţei de usturoi zdrobiţi.

Friptură inăbuşită

Retete_de_Craciun_Friptura_inabusita

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nela iordache

    Arata bine friptura asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.