Retete culinare: Ciuperci marinate

Printeaza

O reteta de ciuperci marinate din: ciuperci, lamai, ulei, masline, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:

  •  2 kg ciuperci (albe de cultura, de padure)
  • 6 lamai
  • 200 ml ulei
  • 250 g masline
  • 5 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegeţi ciuperci mai mici, mai tinere, curăţaţi-le, spălaţi-le şi lăsaţi-fe să se scurgă bine. Puneţi la fiert uleiul, zeama de la toate lămâile, dafinul, sare şi piper. Când amestecul începe să clocotească, puneţi pe rând ciupercile, pentru câte 2 minute, apoi scoateti-le şi aşezati-le în borcane.

După ce aţi terminat ciupercile, puneţi în ulei şi măslinele, opăriţi-le şi apoi repartizaţi-le în borcane. Turnaţi deasupra uleiul şi zeama de lămâie în care au fost opărite, după ce s-a răcit puţin, scuturaţi borcanele şi închideţi-le ermetic.

Ciuperci marinate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • curcuto
  • reteta curcuto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.