Retete culinare: Ciuperci marinate
PrinteazaO reteta de ciuperci marinate din: ciuperci, lamai, ulei, masline, foi de dafin, sare si piper.
- 2 kg ciuperci (albe de cultura, de padure)
- 6 lamai
- 200 ml ulei
- 250 g masline
- 5 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi ciuperci mai mici, mai tinere, curăţaţi-le, spălaţi-le şi lăsaţi-fe să se scurgă bine. Puneţi la fiert uleiul, zeama de la toate lămâile, dafinul, sare şi piper. Când amestecul începe să clocotească, puneţi pe rând ciupercile, pentru câte 2 minute, apoi scoateti-le şi aşezati-le în borcane.
După ce aţi terminat ciupercile, puneţi în ulei şi măslinele, opăriţi-le şi apoi repartizaţi-le în borcane. Turnaţi deasupra uleiul şi zeama de lămâie în care au fost opărite, după ce s-a răcit puţin, scuturaţi borcanele şi închideţi-le ermetic.
Ciuperci marinate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- curcuto
- reteta curcuto