Retete culinare: Ciorba radauteana
PrinteazaCiorba radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei, telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si patrunjel.
- 500 g piept de pui
- sare
- 2 morcovi
- 1-2 cepe
- piper
- un ardei
- o telina mica
- un pastarnac
- 1-2 lingurite ulei
- o capatana de usturoi
- 200 ml smantana pentru gatit
- 2 galbenusuri
- 3-4 linguri otet
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare, la foc mic.
Intre timp, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar acestea din urmă se amestecă cu un praf de sare şi piper.
Se adaugă smântână, oţetul şi usturoiul pisat. Crema obţinută se lasă la răcit.
Se verifică dacă au fiert legumele şi carnea, se scot din oală şi se lasă să se scurgă în sită.
Carnea se taie fâşii potrivite şi se introduce în supă. Crema de smântână se încorporează în ciorba, astfel încât să nu facă cocoloaşe.
Ciorba rădăuţeană se mai condimentează cu sare şi piper dacă mai este nevoie şi se ornează cu pătrunjel verde.
Ciorba radauteana
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa
Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, smantana, oua, lamaie, sare, piper, paine prajita. Ciorba radauteana este o delicioasa supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru savoarea sa unica. Ingrediente: 1 pui intreg (aproximativ 1,5 kg) 1 ceapa mare 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 pastarnac 1 […]
Ciorbă rădăuțeană tradițională
Ciorbă rădăuțeană tradițională din: carne de pui sau curcan, ceapa, morcovi,pastarnac, telina, unt, oua, smantana, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 500g carne de pui sau de curcan (cu oase) 2 cepe mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 țelină mică 1 lingură de unt sau ulei 2 ouă 2 linguri de smântână 1 legătură de pătrunjel […]
Pofta buna!