Retete culinare: Cartofi frantuzesti
PrinteazaO reteta de cartofi frantuzesti din: cartofi, sare, oua, carnati, lapte, branza, grasime, pesemt, ardei grasi, rosii, praz si patrunjel.
- 1 kg cartofi
- sare
- 5 oua
- 250 g carnati
- 250 ml lapte
- 150 g branza feliata
- 100 g branza rasa
- 50 g grasime
- pesmet pentru tava de copt
- 1 ardei gras rosu
decor:
- 4 rosii
- praz
- patrunjel
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se lasă să se răcească şi se curăţă. Se fierb 3 ouă (tari,) apoi se răcesc în apă rece. Se taie cartofii şi ouăle în felii de 3-5 mm grosime. Se taie cârnaţii, o parte din brânză şi ardeiul gras în bucăţele.
Se acoperă tava de copt cu folie de aluminiu, se ung marginile tăvii şi folia cu grăsime şi se presară pesmet. Se pune un strat de cartofi pe fundul tăvii, apoi se adaugă un strat de cârnaţi, ouă fierte şi ardei gras. Se continuă cu toate ingredientele, iar stratul de deasupra va fi de cartofi.
Se pun restul de felii de brânză la colţuri şi pe margini. Se pune tava la cuptor şi se coace 10 minute. Apoi se toarnă laptele amestecat cu 2 ouă şi se dă din nou la cuptor. Spre sfârşit se presară brânza rasă, se dă cu sare şi se mai lasă puţin. Se serveşte cu felii de roşii puse în jurul platoului şi cu verdeţuri.
Cartofi frantuzesti
Pofta buna!