Retete culinare: Cartofi copti

Printeaza

O reteta de cartofi copti din: cartofi, cascaval, ulei, ceapa verde si sare grunjoasa.

Ingrediente:Cartofi copti

  • 8 cartofi albi mari
  • 200 g cascaval ras
  • 100 ml ulei
  • o legatura ceapa verde
  • sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală foarte, foarte bine, având grijă să nu rămână pământ în deni­velările lor (poţi folosi o pe­rie de vase). Se şterg cu şer­vete de hârtie absorbante. Cu o furculiţă se înţeapă cartofii astfel încât dinţii furculiţei să intre pe toată lungimea lor în cartofi.

Se toarna uleiul  într-un castron, se trec car­tofii prin ulei şi apoi fieca­re se presară cu sare. Se pun în tava aragazului şi se dau la copt. După ce s-au copt, se des­fac, longitudinal, se presară cu caşcaval ras şi ceapă ver­de tocată mărunt şi se ser­vesc imediat.

Dacă vrei să se coacă mai repede, îi poţi înveli în folie de aluminiu. O poţi păstra şi pentru servire, ca să îi ţină calzi mai multă vreme şi pentru decor.

Cartofi copti

Cartofi copti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.