Retete culinare: Cartofi copti
PrinteazaO reteta de cartofi copti din: cartofi, cascaval, ulei, ceapa verde si sare grunjoasa.
- 8 cartofi albi mari
- 200 g cascaval ras
- 100 ml ulei
- o legatura ceapa verde
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Cartofii se spală foarte, foarte bine, având grijă să nu rămână pământ în denivelările lor (poţi folosi o perie de vase). Se şterg cu şervete de hârtie absorbante. Cu o furculiţă se înţeapă cartofii astfel încât dinţii furculiţei să intre pe toată lungimea lor în cartofi.
Se toarna uleiul într-un castron, se trec cartofii prin ulei şi apoi fiecare se presară cu sare. Se pun în tava aragazului şi se dau la copt. După ce s-au copt, se desfac, longitudinal, se presară cu caşcaval ras şi ceapă verde tocată mărunt şi se servesc imediat.
Dacă vrei să se coacă mai repede, îi poţi înveli în folie de aluminiu. O poţi păstra şi pentru servire, ca să îi ţină calzi mai multă vreme şi pentru decor.
Cartofi copti
Pofta buna!