Reteta zilei: Salata de naut cu branza feta
PrinteazaSalata de naut cu branza feta din: naut, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, branza feta, ceapa verde, coriandru, patrunjel, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 250g naut
- 250 ml ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 5 catei de usturoi, tocat
- 1-2 ardei iuti rosii, fara semințe și tocat marunt
- 250g brânză feta maruntita
- 4 fire de ceapa verde tocata
- 25g coriandru, tocat
- 30g patrunjel, tocat
- sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Se lasă la inmuiat nautul intr-un castron cu apă rece peste noapte.
Clătiți bine și adăugați intr-o cratiță.
Aduceți la fierbere, apoi se reduce focul la mediu. Gatiti pentru aproximativ 30-40 de minute până se înmoaie. Se presara un praf de sare.
Scurgeti nautul complet.
Prăjește ușor ceapa rosie tocata cu uleiul de masline intr-o cratita. Se adaugă usturoiul și ardeiul iute. Gatiti 1-2 minute.
Combinati restul ingredientelor împreună și adaugati usturoiul.
Asezonati, dupa gust si serviti.
Salata de naut cu branza feta
Pofta buna!