Prajitura cu branza si gem de caise din: oua, zahar, faina, ulei, vanilie, branza, smantana, gem, caise. Ingrediente: Blatul: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 4 linguri ulei sare esenţă de vanilie Cremă: 350 g brânză proaspătă de vaci 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 200 ml smântână 250 ml nectar […]
Reteta zilei: Prajitura cu gem de smochine si branza brie
PrinteazaPrajitura cu gem de smochine si branza brie din: aluat de patiserie, branza brie, gem de smochine, ou, apa.
Poate te itnereseaza si Tort fin cu crema de coacaze
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat de patiserie, decongelat
- 1 triunghi branza brie
- ½ ceasca de gem de smochine
- 1 ou
- apă
Mod de preparare:
Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina.
Intindeti gemul. Se adauga branza, apoi infasurati aluatul dupa fosrma branzei.
Puteți folosi aluatul suplimentar pentru a face decoratiuni pe partea de sus.
Se lipesc marginile aluatului cu apa.
Amestecati apoi oul batut cu putina apa si ungeti prajitura pe toata suprafata.
Coaceți la 200C pentru 20-30 de minute.
Lasati sa se raceasca cel putin 15 minute, taiati si serviti.
Prajitura cu gem de smochine si branza brie
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu branza dulce si gem
Prajitura cu branza dulce si gem din: branza, faina, unt, zahar, sare, gem, ou. Ingrediente: 200 g brânză dulce de vaci 200 g făină 100 g unt 3 linguri cu zahăr tos 1/2 linguriţă cu sare 200 g marmeladă sau gem 1 ou 2 linguri cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Inmuiem untul pe […]
Pofta buna!