Prajitura cu branza dulce si gem

Printeaza

Prajitura cu branza dulce si gem din: branza, faina, unt, zahar, sare, gem, ou.

Ingrediente:Prajitura cu branza dulce si gem

  • 200 g brânză dulce de vaci
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 3 linguri cu zahăr tos
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 200 g marmeladă sau gem
  • 1 ou
  • 2 linguri cu zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Inmuiem untul pe o baie de abur până când se poate lucra.

Frecăm cu lingura de lemn 5-6 minute, adăugăm zahărul tos în porţii mici, punem sare şi omogenizăm repede amestecul, apoi punem brânza de vaci fărâmată şi împărţită în 4-5 bucăţi.

Peste amestec punem gălbenuşul de ou, omoge­nizăm, turnăm faina şi amestecăm, apoi frământăm aluatul cu mâna până când se desprinde de mână şi devine elastic.

Intindem foaie groasă de 1 cm, tăiem forme rotunde sau pătrate, pe care le ungem cu marmeladă şi le trecem prin albuş bătut spumă. Coacem prăjitura pe tavă neunsă, pe care o punem în cuptorul fierbinte pentru 20 minute.

Când scoatem prăjitura o punem pe platou mare, o pudrăm cu zahăr farin după ce lăsăm să se răcească 30 minute. Este bună calda, dar şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.