Reteta zilei: Paste cu sos de branza si spanac
PrinteazaPaste cu sos de branza si spanac din: fettuccine, ulei de masline, usturoi, lapte, ricotta, sare, piper, spanac.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 300gr fettuccine
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- ½ cana de lapte
- 1 cană ricotta
- ¼ linguriță de sare
- piper proaspăt macinat
- 250gr spanac tocat, congelata, dezghetat
Mod de preparare:
Aduceti o oală mare de apă la fiert și apoi adăugați pastele. Fierbeti pastele al dente, apoi se scurg într-o strecurătoare. Rezervati ½ ceasca de lichid in care au fiert.
Între timp, se prepară sosul de branza.
Tocati usturoiul și adăugați-l intr-o tigaie mare cu ulei de masline. Gatiti la foc mediu-scăzut timp de 1-2 minute. Adaugati laptele și ricotta, apoi se amestecă.
Lăsați sosul să se încălzească si sa se ingroase usor. Fierbeti 3-5 minute, se condimenteaza cu sare si piper.
Incorporati spanacul in sos. Se amestecă pana se omogenizeaza. Opriti focul.
Adaugati pastele fierte și scurse si amestecati. Dacă sosul devine gros se adaugă o cantitate mică de lichid rezervat de la paste. Serviti calde.
Paste cu sos de branza si spanac
Pofta buna!
Foarte bune au iesit pastele cu sos