Reteta zilei: Mousse de ciocolata

Printeaza

Mousse de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, sare, zahar, lapte si foi de gelatina.

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

  • 200g ciocolata
  • 150g unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 100g zahar
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 foi de gelatina

 

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata si se topeste la bain-marie. Dupa ce se ia de pe foc se adauga untul. Foile de gelatina se hidrateaza in apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se adauga la ciocolata si se amesteca bine. Laptele se incalzeste putin, se dizolva gelatina, dupa care se adauga la ciocolata.

Mousse de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu putina sare si se pun si ele in compozitia de ciocolata. Aveti grija sa nu le amestecati prea tare pentru a nu se pierde din volumul spumei.

Se umplu cateva boluri mici cu mousse de ciocolata si se introduc la frigider pentru cateva ore.

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata se serveste cu capsune sau cu alte fructe pe care le preferati si le aveti in casa.

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

Pofta buna!

6 comentarii

  1. Mare pofta ce mi-ai facut!

  2. delicioasa

  3. Valentina Negrescu

    As vrea sa gust si eu macar o data din acest mousse de ciocolata

  4. pare asa delicat 🙂

  5. Smechera rau chestia asta cu ciocolata

  6. Vreau si eu mousse de ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.