Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc

Printeaza

O reteta de Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de pui.

Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc

 

Ingrediente:

  • 4 bucati medalion somon
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 radacina patrunjel
  • ¼ telina
  • Ierburi de provence
  • Sare
  • Piper
  • Zeama de limeta
  • Suc de rosii
  • 250 g orez chinezesc
  • 2-3 cani supa de pui

 

Mod de preparare:

Se spala medalioanele de somon si se aseazaintr-o tava potrivita. Se taie morcovii si radacina de patrunjel rondele, telina se taie felii subtiri, iar ceapa de taie julienne. Se adauga in tava printre bucatile de somon.

Medalion_de_somon_cu_legume_la_cuptor_pe_pat_de_orez_chinezesc_03

Se asezoneaza cu sare, piper si ierburi de provence, se adauga suc de rosii si se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Dupa jumatate de ora se adauga zeama de limeta.

Medalion_de_somon_cu_legume_la_cuptor_pe_pat_de_orez_chinezesc_08

Intre timp se prepara orezul chinezesc.Intr-o tigaie potrivita se toarna putina supa de pui, apoi orezul bine spalat. Se lasa sa fiarba si pe masura ce supa de pui este absorbita de catre orez se mai adauga, pana cand orezul se umfla. Evitati amestecarea in orez pentru a se umfla frumos si nu se va sfarama.

Medalion_de_somon_cu_legume_la_cuptor_pe_pat_de_orez_chinezesc_11

Prepararea orezului nu dureaza maimult de 20 de minute. Acoperiti-l apoi cu un capac si lasati-l pana la servire. Se servesc medalioanele de somon cu legume pe pat de orez chinezesc.

Medalion_de_somon_cu_legume_la_cuptor_pe_pat_de_orez_chinezesc_14

Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orezchinezesc

Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • medalion de somon
  • medalion de somon la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.