Reteta zilei: Inghetata cu migdale si cirese
PrinteazaInghetata cu migdale si cirese din: cirese uscate, amanretto, zahar, oua, faina, smantana, frisca, esenta de mihdale, migdale.
Ingrediente:
- 1 cană cirese uscate
- 1/4 ceasca Amaretto
- 1 cană de zahăr
- 3 oua
- 1 lingura faina
- 1 1/2 cani smantana
- 1 cana frisca
- 2 lingurite esenta de migdale
- 1/2 ceașcă migdale feliate
Mod de preparare:
Tocati cireșele uscate. Combinati cireșe și amaretto intr-un bol mic si pastrati deoparte timp de o oră.
Într-un castron mare combinati zahăr și ouă. Bate timp de 2-3 minute. Incorporati făină.
Într-o cratiță medie, se încălzește smantana la foc mic. Incorporati smantana calda in amestecul de ou. Bateti până se combina. Se toarnă amestecul de ou înapoi în cratiță și se încălzește la foc mediu, amestecand constant, până când se ingroasa.
Se strecoara printr-o sita cu ochiuri. Se incorporeaza frisca, cireșe, amaretto și esenta de migdale. Acoperiti cu folie de plastic si dati la frigider 2 ore.
Preincalziti cuptorul, adaugati migdalele asezate pe o foaie de copt. Coaceți timp de 6-7 minute. Lasati sa se raceasca.
Se incorporeaza migdalele in amestecul racit si se amesteca.
Dati la congelator cateva ore, apoi serviti.
Inghetata cu migdale si cirese
Pofta buna!
Hmmmmm, imi ploua in gura dupa inghetata asta