Reteta zilei: Creveti in sos de portocale cu orez

Printeaza

Creveti in sos de portocale cu orez din: broccoli, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, ulei de masline, creveti, zahar brun, ghimbir, suc de portocale, sos de soia, orez.

Creveti_in_sos_de_portocale_cu_orez_04

Creveti in sos de portocale cu orez

 

Ingrediente:

  • 1 ½ cesti broccoli
  • 5 fire ceapa verde, tocata
  • 1 ardei rosu, feliat
  • 1 ardei gras galben sau verde, feliat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500g creveti decorticati
  • 1 lingura amidon
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 1 lingurita ghimbir
  • Sucul de la 3 portocale
  • ¼ ceasca sos de soia
  • Orez fiert

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mic combinati sosul de soia, sucul de portocale, ghimbir , zahar si amidon. Intr-un wok , se adauga ulei de masline si se gatesc ceapa verde , broccoli și ardeii cateva minute. Se adauga crevetii si gatiti inca cateva minute.

Creveti_in_sos_de_portocale_cu_orez

Se adauga amestecul de sos de soia si se fierbe pana cand amestecul se ingroasa. Serviti cu orez fierbinte.

Creveti_in_sos_de_portocale_cu_orez_02

Creveti in sos de portocale cu orez

Creveti_in_sos_de_portocale_cu_orez_03

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu creveti din astia 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.