Reteta zilei: Biscuiti cu glazura de lichior de oua
PrinteazaBiscuiti cu glazura de lichior de oua din: unt, zahar, oua, lichior de oua, rom, faina, praf de copt, nucsoara, sare, afine, zahar pudra.
Ingrediente pentru biscuiti:
- ½ ceasca unt nesărat
- 1 cană zahăr
- 2 oua
- ½ ceasca lichior de oua
- 2 lingurițe de rom
- 3¼ cani făină
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite nucsoara
- ½ linguriță de sare
- 1 cană afine uscate
Ingrediente pentru glazura:
- 1 cană zahăr pudră
- 1 linguriță de rom
- 2-3 linguri lichior de oua
Mod de preparare:
Bateti zahăr și unt timp de aproximativ 1 minut.
Adaugati oualele unul cate unul. Incorporati lichior de oua si rom. Se amestecă bine.
Într-un castron mare, combinati faina, praful de copt, nucsoara si sare.
Încorporati in ingredientele uscate cele umede. Se amestecă până sunt combinate.
Adaugati afine si amestecati.
Împărțiți aluatul în doua bucati.
Formati fiecare jumătate de aluat într-o rola lunga, aproximativ 14 centimetri în lungime.
Transferati pe hartie de copt intr-o tava si aplatizati.
Coaceți la 170C pentru 25 de minute.
Lasati sa se raceasca usor, apoi feliati.
Coaceți timp de inca 10 minute, intoarceti si mai coaceti inca 10 minute.
Se racesc complet.
Între timp, faceti glazura. Într-un castron mic combinati zahăr pudră, rom și lichior de oua. Se amestecă pana se omogenizeaza.
Stropiti biscuitii si lasati sa se intareasca.
Serviti biscuitii reci.
Biscuiti cu glazura de lichior de oua
Pofta buna!