Reteta de post: Hummus

Printeaza

Hummus din: boabe de naut, ulei, lamaie, usturoi, sare, piper, boia, ulei, rozmarin.

Ingrediente:Hummus

  • 300 g boabe de năut
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 6 căţei usturoi
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • boia
  • o lingură ulei
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Boabele se pun la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se scurg şi se pun la fiert cu apă, o dată şi jumătate cantitatea de boabe. Se lasă o oră.

Se pun boabele scurse în cuva robotului, cu excepţia câtorva, se adaugă usturoiul curăţat, uleiul, sucul de lămâie şi trei linguri de apă în care au fiert boabele.

Se mixează, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se pune pe o farfurie. Cu lingura se face un şant se toarnă ulei şi se presară boia. Se servesc cu boabele de năut rămase şi rozmarin.

 

Hummus

Hummus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de un hummus 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.