Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur

Printeaza

Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente:Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur

  • 1,800 kg raţă
  • 250 g măsline
  • 150 g ulei
  • 1 pahar vin roşu
  • piper
  • sare
  • 1 lingură bulion
  • 1 lingură făină
  • 200 g arpagic
  • cimbru
  • 3/4 l supă
  • 500 g cartofi

 

Mod de preparare:

Se frige raţa întreagă la cuptor iute, circa 20 min. Cînd este rumenită se scoate şi se taie în 12 bucăţi egale.

Separat se face rantaş din ulei şi făină şi cind este rumenit se stinge cu 3/4 1 apă sau supă şi se fierbe 15 minute cu oasele de la raţă şi cimbru.

Se strecoară sosul peste bucăţile de carne şi se mai fierbe 1 oră. Pe parcurs, se pun măslinele fără samburi, arpagicul sotat, bulionul, vinul, puţină sare şi piper.

Se serveşte cu cartofi natur. Se poate servi şi rece. în cazul acesta se pune numai 1/4 lingură făină (să nu fie sosul prea gros).

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa rata cu masline.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.