Pui umplut cu verdeţuri
PrinteazaO reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde, ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 1 pui
- 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc)
- 200 ficatei de pui
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei capia
- 50 g orez
- 2 oua
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul, spălaţi-l şi scurgeţi-l bine de apă. Fierbeţi 10 minute orezul în 200ml apă şi puţină sare.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt verdeturile, ceapa şi ardeiul capia. Spălaţi ficăţeii, scurgeţi-i bine de apă şi tăiaţi-i în cubuleţe.
Amestecaţi într-un castron cubuleţele de ficăţei cu ceapa tocată, verdeaţa, ardeiul capia, orezul fiert, ouăle, pătrunjelul tocat mărunt. Omogenizaţi bine şi umpleţi puiul cu acest amestec.
Puneţi puiul astfel umplut într-o tavă, pe hârtie de copt şi presăraţi-l cu sare şi piper. Puneţi tava în încins şi coaceţi puiul la foc potrivit circa 60 de minute.
Pui umplut cu verdeţuri
Pofta buna!