Pui umplut cu verdeţuri

Printeaza

O reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde, ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Pui umplut cu verdeţuri

  • 1 pui
  • 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc)
  • 200 ficatei de pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei capia
  • 50 g orez
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, spălaţi-l şi scurgeţi-l bine de apă. Fierbeţi 10 minute orezul în 200ml apă şi puţină sare.

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt verdeturile, ceapa şi ardeiul capia. Spălaţi ficăţeii, scurgeţi-i bine de apă şi tăiaţi-i în cubuleţe.

Amestecaţi într-un castron cubuleţele de ficăţei cu ceapa tocată, verdeaţa, ardeiul capia, orezul fiert, ouăle, pătrunjelul tocat mărunt. Omogenizaţi bine şi umpleţi puiul cu acest amestec.

Puneţi puiul astfel umplut într-o tavă, pe hârtie de copt şi presăraţi-l cu sare şi piper. Puneţi tava în încins şi coaceţi puiul la foc potrivit circa 60 de minute.

Pui umplut cu verdeţuri

Pui umplut cu verdeţuri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.