Pui la gratar cu orez

Printeaza

O reteta de pui la gratar cu orez din: piept de pui, sare, unt, piper, orez, ceapa, ardei verde, morcov, unt, sare, piper, patrunjel si rosii.

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui
  • sare
  • 30 g unt
  • piper

pentru garnitura:

  • 300 g orez cu bobul rotund
  • 2-3 fire ceapa
  • un ardei verde
  • un morcov mic
  • 50 g unt
  • sare
  • piper alb macinat
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1-2 rosii pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui felii, cât se poate de egale, se crestează cu un cuţit foarte bine ascuţit, se unge cu untul topit, se condimen­tează cu sare şi piper şi se bagă câteva minute la rece. Separat, se pun 800 ml de apă la fiert cu sare, unt şi legumele curăţate şi spălate.

Se lasă să clocotească şi, după ce au fiert, se scot din supă şi se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă să fiarbă şi, după ce s-a legat, se bagă la cuptor.

Se încinge grătarul, se pun fe­liile de piept şi se rumenesc bine. Se servesc cu garnitură de orez şi se ornează cu pătrunjel verde şi felii de roşii.

Pui la gratar cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.